Alumni-intervju: Ronja Reuber, Form 2020

vik. kommunikatör alumni, form

Vad kan man jobba med efter Beckmans? Ronja Reuber gick ut Formprogrammet 2020. Här berättar hon vad hon gör nu.

Vad jobbar du med nu?

-Sedan min examen 2020 frilansar jag som möbel- och produktdesigner både på egen hand och i en gemensam studio tillsammans med Simon Schiller (Schiller Reuber Design Studio). Vi har under det senaste året arbetat med inredningsprojekt samt formgivit produkter både för producenter och för egen produktion.

Under 2021 släppte vi en kollektion med tre mattor för företaget Peace Industry som tillverkar och säljer handfiltade ullmattor. Under hösten jobbade jag med slutförandet av en produkt som kommer lanseras senare i år vilket innebar resor till bl.a. tillverkare. Det är alltid lärorikt och jag tycker verkligen om att arbeta ”hands on” och nära industrin och hantverkare.

Vad innebär det/vad får du göra där? 

-Ofta är design- och produktutvecklingsfasen väldigt lång vilket innebär att projekt löper parallellt. Då jag är en rastlös person har jag alltid vetat att jag vill ha ett jobb som är projektbaserat. Den största fördelen med att frilansa är att jag oftast kan välja vad jag vill jobba med idag men då pandemiåren har varit oberäkneliga har jag även ett deltidsjobb som en trygghet. 

Vad är det viktigaste du har med dig från Beckmans?

-Utöver all praktisk och teoretisk kunskap jag har fått med mig är kontakterna ovärderliga. Mitt examensarbete lärde mig mycket och gav mig chansen att lära känna fantastiska människor och kliva in i möbelbranschen. De olika kurserna på Beckmans har gett mig en bred portfolio som öppnar upp för olika typer av projekt, vilket är både roligt och viktigt inför framtiden. 

Novum, Ronja Reubers examensprojekt från Beckmans 2020. Foto: Dana Ozollapa.
Nyheter
Filtrera