Alumni-intervju | Almir Jasarevic, Visuell kommunikation, 2021

vik. kommunikatör alumni, visuell kommunikation

Vad händer efter Beckmans? Almir Jasarevic tog examen för ett år sedan och jobbar sedan dess som som Junior Art Director. Här berättar han om vad det innebär.

Vad jobbar du med nu?

–Jag jobbar som Junior Art director på Futerra! 

Vad innebär det/vad får du göra där?

–Det betyder att jag har ansvar för alla de visuella bitarna i de uppdrag jag sitter med. Futerra jobbar enbart med hållbarhetskommunikation, så det kan vara väldigt varierande, eftersom olika företag har kommit olika långt på sin resa att ställa om till en mer hållbar affär.

Mina uppgifter är därför väldigt beroende på projekt och kund och kan vara allt från att göra rebranding green-techs, till att skapa modeller om cirkulär ekonomi, till att utveckla koncept och kampanjer som är i linje med hur långt kunden kommit på sin hållbarhetsresa och säkerställa att det inte förekommer någon greenwashing. 

När man gått Visuell kommunikation kan man ofta komma ut och känna sig som en swiss army knife och det är något jag ser som en stor fördel – då fler och fler arbetsgivare efterfrågar att man kan lite av allt möjligt.

Almir Jasarevic

Vad är det viktigaste du har med dig från Beckmans?

–Det finns så sjukt många saker som jag har med mig från Beckmans, men just för min tjänst är det att jag haft en så bred utbildning och fått testa på så många olika saker. Eftersom mina arbetsuppgifter är så varierande så är det en av de viktigaste sakerna jag har med mig från min studietid. Det gör att jag känner mig självsäker i mycket fler arbetsuppgifter än till exempel bara traditionell grafisk design. När man gått Visuell kommunikation kan man ofta komma ut och känna sig som en swiss army knife och det är något jag ser som en stor fördel – då fler och fler arbetsgivare efterfrågar att man kan lite av allt möjligt. 

Nyheter
Filtrera