Vinnare av NK Young Talent Award by Beckmans – Saveja Awzel

Beckmans

2023 års vinnare av NK Young Talent Award by Beckmans är den nyexaminerade modedesignern Saveja Awzel.

Sedan 2021 delar NK, i samarbete med Beckmans Designhögskola, ut ett designpris i syfte att främja, stötta och hylla unga designers som står på tröskeln till arbetslivet efter sin utbildning. Saveja Awzel, som läste klart sitt sista år vid modeprogrammet på Beckmans Designhögskola 2022, vinner med sin examenskollektion ’Lost on Silk Road’.

– Jag är hedrad och tacksam för NK Young Talent Award by Beckmans som ger mig möjlighet att presentera vad jag står för och vem jag är som designer. För mig är priset ett bevis på att det mina kreationer representerar är relevant och går att relatera till. Det är också bevis på att jag kan vara rösten till de som söker balans i sin identitet på samma sätt som jag gör, vilket betyder mycket för mig, fortsätter Saveja Awzel, pristagare av NK Young Talent Award by Beckmans.

– NK har alltid varit varuhuset där du kan hitta det allra senaste. Därför är det självklart att du även ska kunna hitta morgondagens mest lovande modedesigners här. Beckmans och NK har haft många kreativa samarbeten genom åren och NK Young Talent Award är ännu ett gott exempel på detta. Det åtråvärda priset är en betydelsefull uppmuntran för våra begåvade studenter och ytterligare en möjlighet för NK:s besökare att ta del av vad som är på gång, säger Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig för Mode på Beckmans.

Priset delas ut den 7 mars på Nordiska Kompaniet och presenteras på NK Stockholm med en utställning i Ljusgården från och med 9 mars. Kollektionen presenteras också i skyltfönster och i alla NKs digitala kanaler. Juryn som varje år utser vinnaren av NK Young Talent Award by Beckmans består av Pär Engsheden, programansvarig för Modeprogrammet vid Beckmans Designhögskola, Annika Berner, Creative Director, samt Karin Wickberg, Marknadschef på NK.

Läs NK:s pressmeddelande i sin helhet här

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera