Utställning: The Kinship Method – The Last Session

Beckmans konstnärlig forskning och personal, form

I samarbete med Sven-Harrys konstmuseum genomförs den sista delen av forskningsprojektet The Kinship Method. 

Vågar vi utforska vår inre designer? Fem designers utmanas att under ett år bryta mönster för att hitta nya former och arbetsmetoder.

Utställning på Sven-Harrys konstmuseum 24 jan-9 feb

I samarbete med Sven-Harrys konstmuseum bjuder dessa fem, som alla är knutna till Beckmans Designhögskola, in till att följa med i en annorlunda skapandeprocess där formgivarna blir föräldrar till femton nya stolar – som alla är släkt med varandra: The Kinship Method – The Last Session. 

Margot Barolo, Fredrik Paulsen, Mia Cullin, Andreas Nobel och Erik Björk utmanar i projektet varandra i konsten att släppa taget och verka prestigelöst och nyfiket. I utställningen genomförs den sista etappen i deras experiment i alternativ designproduktion och designerns förmåga att ge och ta emot. Hur starkt knutna är vi till vårt eget formspråk?

Projektet visas tillsammans med utställningen Imaginations x 12 Alexander Lervik på Sven-Harrys konstmuseum 24 januari-9 februari. Läs mer om The Kinship Method.

Konstnärlig forskning på Beckmans 

2017 inledde Beckmans Designhögskola en satsning på konstnärlig forskning. The Kinship Method är ett av de fyra olika forskningsprojekt som genomförts och vilka har kopplingar till våra utbildningsområden form, mode och visuell kommunikation. Projekten presenteras i olika format under 2020 samtidigt som nya forskningsprojekt kommer att initieras.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera