Red Dot Award till examensprojekt från Beckmans

Sofia Hulting alumni och examen2017, form

Ella Westlunds examensprojekt från Beckmans 2017, soffan Be A Part Of, har tilldelats den prestigefulla designutmärkelsen Red Dot Award.

–Jag är fortfarande så glad och förundrad att mitt examensarbete lever vidare flera år efter examen, säger  Ella Westlund. Jag vill förändra hur vi ser på möbler till personer med funktionsvariationer och detta pris är ett bevis på att det behövs.  Att tävlingen är internationell gör att fler personer och länder kan få inkluderande offentliga miljöer vilket är helt otroligt. 

Soffan Be A Part Of är formgiven med tanken att ge rullstolburna barn en chans att delta på lika villkor. I mitten av soffan finns plats för en rullstol vilket ger barnet en chans sitta med och inte bredvid. Den togs in i möbelproducenten NC Möblers ordinarie sortiment lite mer än ett år efter att den först visats på Beckmans examensutställning i maj 2017. 

Projektet har redan tidigare fått stor uppmärksamhet; i höstas var Ella exempelvis inbjuden till Dutch Design Week för att prata om projektet på Design Indaba och Antenna Talks.

Om Red Dot Award 

Red Dot Award är en internationell tävling som premierar det bästa inom design sedan 1955. I årets upplaga anmäldes 5 500 produkter från 55 länder till tävlingen och av dem har 80 stycken tilldelats Red Dot Award. Årets priser delas ut på en gala den 8 juli i Essen och då publiceras också årets vinnare på red-dot.org.

Nyheter
Filtrera