Nu intar formstudenter Mercedes Benz med glasutställning

Beckmans form

Formstudenter från Beckmans tog i höstas fram glas på temat cocktail tillsammans med kreatörshuset Alma. Nu visas glasen i Mercedes Benz showroom.

Studenterna fick i uppdrag att designa glasprodukter för cocktails – som sedan blev uppblåsta av en av Sveriges främsta glasblåsare, Eino Mäkelä i Fredrik Nielsens hytta The Garage Stockholm. 

13 glas och en karaff

Resultatet, 13 glas och en karaff, visas tillsammans med modeller och skisser från designprocessen. Utmaningen för studenterna har varit att genom en produkt tolka ett företag och samtidigt utveckla sitt eget formspråk. Att sedan få möjlighet att få sina designförslag uppblåsta har gett studenterna ökad insikt och förståelse för glasets möjligheter och begränsningar. För de flesta av studenterna var det första gången som de arbetade med materialet glas. Glas kan ha sin egen vilja och det kräver att formgivaren har en tydlig idé då det går snabbt i hyttan. 

Glasutställning ”Creative Cocktail” 

-Att samarbeta med kreativa och kvalitetsdrivna företag och organisationer är en viktig del i undervisningen och att studenterna samtidigt får möjlighet att visa upp projekt för en större publik betyder mycket, säger Annika Berner, chef för externa relationer på Beckmans.

Glasutställningen ”Creative Cocktail” pågår i Mercedes Benz showroom på Regeringsgatan mellan den 27 mars och 6 april.  Vernissage den 26 september kl 17–19.

Medverkande studenter 

Anders Obel, Asta Florestedt, Ellinor Sixtensdotter, Elsa Ericson Ekdahl, Isabel Wagner, Jone Skarbøvik, Josefin Zachrisson, Julia Jondell, Kaori Agematsu, Matilda Ström Ellow, Mattias Rothman, Mira Bergh Edenborg, Olivia Tognelli Brontén och Sizar Alexis. 

Om Alma

Beckmans tidigare lokaler på Nybrogatan 8 huserar numera Alma – en samlingsplats för kreatörer och entreprenörer verksamma inom design, arkitektur, film, mode, reklam, musik, konst och media.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera