Lärare på Beckmans Kvällsskola har animerat till Iron Maidens musikvideo

Beckmans kvällsskolan

Minna Floss undervisar i animation på Beckmans Kvällsskola. Nu är hon aktuell med en musikvideo till Iron Maiden där hon har skapat 2D-animationerna.

Kan du grunderna finns inga rätt eller fel i animation

I musikvideon har hon ritat regissörens karaktärer till raka linjer och skalat av detaljerna för att lättare få dem i rörelse. När hon undervisar på Beckmans Kvällsskola med inriktning visuell kommunikation får eleverna lära sig just klassisk animation, ritad på papper men också 2D animation i Photoshop samt grunderna i After Effects. I slutet brukar eleverna även ha ett eget rörlig grafisk form-projekt.

– Animation som hantverk kan till en början kännas överväldigande och svårtillgängligt. Jag hoppas genom kursen kunna förmedla att så länge man har ett hum om grundprinciperna så finns det egentligen inga rätt och fel. Genom att testa sig fram och hitta egna lösningar och metoder kan man hitta ett förhållningssätt till animation som funkar för en själv, säger Minna. 

Intervju i SVT Kulturnyheterna

Minna Floss gick själv illustration och grafisk design på Konstfack och efter det började hon arbeta mer med animation, bl a i olika filmprojekt. Förutom musikvideon för Iron Maiden arbetar hon just nu med en animerad kortfilm med eget manus om ett barn som utforskar ett övergivet hus. 

Se intervju med henne i SVT Kulturnyheterna om uppdraget med Iron Maidens video.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera