Examensprojektet Vingla har vunnit Global Design Graduate Show 2020 i kategorin industridesign

Beckmans alumni, examen2020 och form, examensprojekt

Rasmus Steyner Randén som tog sin examen från formlinjen på Beckmans tidigare i år har vunnit den internationella designtävlingen Global Design Graduate Show 2020 i kategorin industridesign för sitt examensprojekt Vingla.

Springcykel som lär den minsta cyklisten att bygga och balansera

Springscykeln Vingla är en byggsats med två olika varianter av styren och två olika hjulstorlekar i olika spännande färger. Den riktar sig till barn i åldrarna 2–4 år och erbjuder ett nytt sätt att lära sig om mekanik och balans.

-När vi använder kroppen och våra händer så sätter sig kunskapen extra bra, och ju tidigare vi börjar, desto djupare sätter sig kunskapen. Vi kallar det learning by doing. Jag har levt med två hjul i hela mitt liv. Mitt examensarbete handlar om första steget in i cyklarnas värld och att ge barn möjligheten att få vara med och skapa och sedan använda sin egen första cykel. Här finns den första svängen för tvååringen och byggsatsen för fyraåringen, berättar Rasmus Steyner Randén om projektet.

Intervju med Rasmus om projektet för Arts’ Thread.

Om Global Design Graduate Show 2020

I samband med att examensutställningar över hela världen blev inställda under våren till följd av covid-19, tog Arts’ Thread i samarbete med i-D Magazine initiativet till sin Global Design Graduate Show  för att ge examensstudenter en plattform att visa sina projekt. Tävlingen organiserades för första gången i år och var öppen för konst- och designstudenter från hela världen som examinerats 2019-2020.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera