Beckmans x Paris Fashion Week

vik. kommunikatör fashion, international projects och paris fashion week

I våras examinerades 11 starka modetalanger från Beckmans Designhögskola. Nu tar de steget till den internationella modescenen med en performance och showroom på Paris Fashion Week.

Hög nivå

Sedan premiären på Kulturhuset Stadsteatern i maj har deras examenskollektioner synts på Copenhagen Fashion Week, på kända artister och i flertalet modereportage. De har fått ta emot stipendier från Swedish Fashion Council, H&M och Lindex och en av dem, Amanda Borgfors Mészàros tilldelades i juni prestigefulla Bernadotte Art Award för sitt arbete. Som enda svensk utsågs hon också nyligen av Vogue Italia till en att hålla ögonen på när hon blev en av Vogue Talents 2018. Dessutom fortsätter två av de som utexaminerades, Sissel Kärneskog och Marie Isacsson, sina studier på en av världens mest ansedda modeutbildningar, Masterprogrammet på Royal College of Art i London. 

–Vår modeutbildning under ledning av designer Pär Engsheden håller sådan hög nivå att studenterna har branschens blickar på sig innan de ens har examinerats. Att vara en del av Paris Fashion Week är något självklart eftersom Beckmans Designhögskola hela tiden tänker i internationella perspektiv, och utan att darra kan jag säga att våra modestudenter står sig otroligt bra i modevärldens hårda konkurrens, säger rektor Karina Ericsson Wärn. 

Performance & showroom

På Paris Fashion Week visar dessa kommande designers nu delar av sina kollektioner i en fotoperformance på Institut suédois i samband med invigningen av Swedish Fashion Now den 28 september. Den uppmärksammade spanska konstnären och fotografen Olga de la Iglesia står bakom kameran. Mellan den 29-30 september finns det möjlighet att träffa alla designers, titta närmare på deras examenskollektionerna och se deras portfolios i ett showroom på Jean de Bonnot, 22 rue Chapon, Paris 3ème. 

Projektet möjliggörs genom nära samarbete med ASFB, Svenska Institutet, Visit Sweden samt Oriflame. Projektet produceras och kureras av Annika Berner, chef externa relationer.

Medverkande designers 

Amanda Borgfors Mészàros, Anastasia Jansäter, Antonia Larsson Pihl, Dat Danh, Felicia Halén Fredell, Joonas Karhumaa, Julia Correia de Verdier, Marie Isacsson, Matilda Ivarsson, Robert Jonsson och Sissel Kärneskog. 

Om Swedish Fashion Now 

Swedish Fashion Now är en global plattform som arrangeras under Paris Fashion Week på Institut suédois av Association of Swedish Fashion Brands i samarbete med Svenska institutet och Visit Sweden. Förutom Beckmans Designhögskolas presentation av emerging designers visas ett antal svenska modemärken, bland dem Beckmansalumni Josephine Bergquist and Livia Schück/Rave Review. 

Om Olga de la Iglesia 

Olga de la Iglesia är en uppmärksammad konstnär och fotograf med Barcelona som bas. I sitt arbete utforskar hon gränserna mellan mode och dokumentärt fotografi. Hennes arbeten har synts i tidningar som ID, Nataal, Life Framer, Purple och It’s Nice That.

Nyheter
Filtrera