Beckmans presenterar internationellt designsamarbete på Stockholm Fashion Week

vik. kommunikatör fashion, fashion collaboration

Beckmans modestudenter i samarbete med sex internationella modevarumärken – Marimekko, Matty Bovan, Nomen Nescio, Palmer//Harding, Per Götesson och Zandra Rhodes. 

-Vi är väldigt stolta och tacksamma över möjligheten att samarbeta med internationella designers som sinsemellan är väldigt olika men som alla har ett starkt konstnärligt uttryck. Företagen har visat ett stort engagemang för projektet vilket varit otroligt inspirerande och lärorikt för studenterna, säger Martin Bergström, lektor på Beckmans och ansvarig för kursen.

Digital show 10 februari

Se presentationen på Stockholm Fashion Week här.

Beckmans Fashion Collaboration – Trailblazer 

Sistaårsstudenterna på modeprogrammet har under större delen av höstterminen arbetat med 11 kollektionskoncept som tar avstamp i den ram och historia som respektive modeföretag representerar, men där studenterna gjort sin egen tolkning av varumärkena. Resultatet är visionära kollektioner där den röda tråden, precis som den gemensamma nämnaren för årets samarbetsföretag, är ett konstnärligt förhållningssätt till mode med ett starkt eget uttryck. 

Digital lookbook och filmen TRAILBLAZER

Läs mer om kollektionerna, se digital lookbook samt filmen TRAILBLAZER här.

Medverkande studenter mode

Britta Åsåker, Christina Leube, Erika Haglund, Filippa Agataon, Marte Stensrud, Mathilda Guve, Siri Gertonsson, Niklas Gustavsson, Ronja Berg, Sarah Niklasson och Yanis Dorey.

Samarbete med studenter i Visuell kommunikation 

Projektet är också ett samarbetsprojekt med fem sistaårssstudenter i visuell kommunikation, Almir Jasarevic, Astrid Askert, Elisabet Lindén, Saba Mehrabanfar och Sofia Hjortberg, som har skapat det visuella konceptet Trailblazer med film, grafisk identitet, lookbook, webb, art direction och innehåll för sociala media.

Nyheter
Filtrera