Beckmans har nya lokaler

Beckmans

Beckmans har flyttat till AGA på Lidingö. Byggnaden är svensk industrihistoria och med den nya adressen har Beckmans äntligen fått lokaler som matchar en designutbildning i framkant.

Byggnad som gjord för kreativt arbete

Med sin rymd och ljusinsläpp är den mäktiga tegelbyggnaden från 1912 som gjord för kreativt arbete. I och med flytten har Beckmans fått en trygg, hållbar och stimulerande miljö med flexibla ytor och labb där discipliner, studenter, personal och besökares kan mötas och utvecklas. Och framtidens designers bli till! 

Fråga/svar om flytten och nya byggnaden

Du kanske undrar något om Beckmans nya adress? Här fyller vi på med frågor & svar.

Hur tar jag mig till nya Beckmans?

Steget från city till Beckmans nya adress Agavägen 54 på Lidingö är inte långt. Ta t-bana till Ropsten och byt sedan till Lidingöbanan. Kliv av vid station AGA, och du är framme! Resan tar ca 20 minuter från T-centralen. Ett alternativ är pendelbåt SL80 som avgår från Nybroplan till bryggan Dalénum. Gillar du att cykla är turen till AGA fin. På pendelbåten får man ta med cykel.

Vad finns det för verkstäder?

Datasalar, föreläsningssalar, projektrum, träverkstad, 3D-labb, printateljé, möjligheter till arbete med screentryck, krokisal, projektrum, svets, fotostudio, ateljéer, sysalar, draperingstudios, med mera. En del verkstäder är direkt kopplade till respektive utbildning, andra är gemensamma. Biblioteket är ett populärt hjärta i verksamheten.

Får jag ett eget skrivbord?

Ja! Alla studenter vid Beckmans Designhögskola har en egen arbetsplats. 

Jag är hungrig. Var äter jag?

Med fördel i någon av de gemensamma studentköken. I närområdet finns matbutiker och restauranger. I huset planeras det för olika matställen. 

Om jag behöver ta en paus, vad gör jag då?

Om paus innebär träning finns SATS Gym i huset, annars erbjuder omgivningarna på fina upplevelser och möjligheter till bad.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera