Beckmans Designhögskola x Paris Fashion Week

Beckmans fashion, international projects och paris fashion week

I våras examinerades nio starka modetalanger från Beckmans Designhögskola. Nu tar de steget till den internationella modescenen med shoowroom på Paris Fashion Week.

Examenskollektionerna, som nu kommer till Paris, visades för första gången i en uppmärksammad visning på Kulturhuset Stadsteatern i maj. Sedan dess har kollektionerna synts i både modereportage och på artister. Beckmans nyexaminerade designers har tilldelats flera stipendier från bland andra NK, Swedish Fashion Association/Stockholm Fashion Week, Swedish Fashion Council/TEKO, H&M, Lindex och Design Sweden.

Mer information om examenskollektionerna finns på beckmans.se/2021

Showroom på Institut Suédois

Mellan den 29 september och 2 oktober visas kollektionerna på Institut suédois i Paris. Mellan denna period finns det möjlighet att träffa alla designers och titta närmare på examenskollektionerna och se portfolios i ett showroom på Institut suédois, 10 rue Payenne i Marais.

När studenterna arbetar med examenskollektionerna genomför de en komplett designprocess och utforskar sitt förhållningssätt som designers; från research och formulering av ett koncept till faktisk tillverkning av plaggen som illustrerar vad de vill säga som kreatörer och hur de vill bidra till modescenen. Examenskursen leds av programansvarig för Mode, Pär Engsheden.

Förutom Beckmans Designhögskolas presentation av examenskollektionerna visas ett antal svenska modemärken, bland dem Beckmansalumnerna Lars Wallin Couture och Rita Roslin för Streamateria.

Medverkande designers

Saveja Awzel, Alice Svensson Brostedt, Desirée Bjurinder Fritzon, Kevin Nilsson, Teodor Warpe, Samuel Westerberg och Thomas Wieser.

Samarbetspartners

Projektet möjliggörs genom nära samarbete med Swedish Fashion Association och Svenska Institutet i Paris med stöd av Stockholm Fashion District, DS Automotives och Steamery Stockholm.  Projektet produceras och kureras av Annika Berner.

Swedish Secrets

Swedish Secrets är en del av Swedish Design Movement, en export- och investeringsstrategi som verkar för hållbar design och som enar aktörer inom svensk design, mode och arkitektur. Swedish Design Movement leds av Svenska institutet i samarbete med Svensk Form, Sveriges Arkitekter, Swedish Fashion Association och Trä- och Möbelföretagen.

Läs mer här: paris.si.se

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera