Beckmans deltar i modevisning i Prag med hållbart fokus

vik. kommunikatör mode

Nyutexaminerade modedesignern Benedicte Eggesbø är tillsammans med Beckmansalumnis Amanda Borgfors Mészáros och duon bakom Rave Review, Josephine Bergqvist och Livia Schück, uttagna att delta i en modevisning med hållbarhetsfokus på Svenska ambassaden i Prag.

 –Det är nödvändigt att öka intresset internationellt för hållbart mode och visa den höga modegrad vi vill att hållbart mode ska ha, säger Annika Berner, chef för externa relationer på Beckmans.

Benedicte Eggesbø visar delar ur sin examenskollektion ”Yours Truly” som premiärvisades på Tessinska palatset den 22 maj. Amanda Borgfors Mészáros, som tog examen 2018, visar delar ur sin kollektion ”Global Nomad” som gick till final i Hong Kong-baserade Redress Design Award. Idag arbetar hon som ansvarig designer på ATP Atelier och är snart aktuell med en ny egen kollektion. Josephine Bergqvist och Livia Schück gick ut 2016 och lanserade märket Rave Review strax därefter. Rave Review kombinerar remake och upcycling med hög modegrad och utsågs 2019 till Årets nykomlingar på Elle-galan.

Visningen i Prag arrangeras av den internationella tidningen SOFA Magazine och är kurerad av Adéla Lipár Kudrnová.

Nyheter
Filtrera