Beckmansalumni till Copenhagen Fashion Week AW22

vik. kommunikatör alumni, mode

Filippa Agaton och Jade Cropper, två modedesigners som nyligen gått ut Beckmans, medverkar på två viktiga events för unga designers på Copenhagen Fashion Week – Designers’ Nest & AW22 Talent Slot.

Filippa Agaton tävlar i Designers’ Nest

Att få chansen att möta en internationell publik på Köpenhamns modevecka redan i starten av sin karriär har självklart stor betydelse för unga designers. Filippa Agaton får i talanginkubatorn Designers’ Nest tävla mot nio andra nyutexaminerade designers från designskolor i Norden som liksom hon valts ut till tävlingen för sin höga nivå av kreativitet, originalitet, hantverk och hållbarhet i sin design. I potten ligger mentorskap, åtråvärda praktikplatser och stöd för att lansera en kollektion.

Visar hyllad examenskollektion från Beckmans

Filippa tävlar med sin examenskollektion från Beckmans som tidigare uppmärksammats för sin minimalism där skärningar och material accentueras.

–Jag föredrar att arbeta med minimalistisk design eftersom jag tycker det lyfter detaljerna och kommunicerar designen mer. Jag drivs av att hitta balansen mellan siluett, detaljer och textur. För mig är den största bedriften inom design när den varar i generationer, berättade Filippa inför att kollektionen visades på Stockholm Fashion Week i augusti.

Talent Slot > håll ögonen på Jade Cropper

Jade Cropper tog examen från Beckmans 2020 och fick en flygande start på karriären när Kim Kardashian beställde en bikini från hennes examenskollektion. På Copenhagen Fashion Week har hon knipit CPHFW Talent Slot vilket innebär att hon får möta en stor internationell publik men också får ett betydelsefullt mentorskap av Julie Gilhart, CDO of Tomorrow Ltd.

Till vänster Kim Kardashian (bild från @kimkardashian), till höger från Jade Croppers examenskollektion (bild från @jadecropper).

Jade Cropper har valts ut lika mycket för sin starka estetik som för sin hållbara affärmodell. Allt tillverkas av hållbara material, prints trycks för hand och kollektionerna görs i mycket begränsade upplagor. Plaggen säljer slut så fort de läggs upp i webbshoppen och väntelistan är lång. Trots att CPHFW Talent Slot endast har två år på nacken är det redan omtalat.

Läs mer i Vogue Scandinavia varför det är betydelsefullt att Jade Cropper tilldelats årets Talent Slot.

Design Jade Cropper. Foto: Isak Berglund Mattson Mårn
Nyheter
Filtrera