Två tunga priser till Beckmansalumni på Elle-galan 2022

Beckmans alumni, mode

Årets designer samt H&M och Elles nykomlingsstipendium kammades hem av Rave Review respektive Jade Cropper. Samtliga har tagit examen från Beckmans modeprogram.

Årets designer | Rave Review

Rave Review grundades 2017 av Josephine Bergqvist och Livia Schück som båda examinerats 2016. På ett innovativt sätt jobbar de med remake och upcycling på den internationella modescenen.

Motivering: ”Med en eftertänksam och lekfull syn på mode förvandlar de gamla textilier till senaste nytt. Deras prisade och eftertraktade re-makeplagg har satt svenskt hållbart mode på världskartan och i år har de tagit steget in på den växande digitala modemarknaden med sina cryptopanties. Årets designer är Rave Review.”

H&M och Elles nykomlingsstipendium | Jade Cropper

Jade Cropper tog examen från Beckmans så sent som 2020 men har sedan dess hunnit klä både Kim Kardashian och många svenska artister samt fått möjlighet att visa sin nya kollektion för en stor internationell publik på Copenhagen Fashion Week då hon fick platsen Talent Slot under modeveckan i vintras.

Motivering: ”Med signaturstark design, oväntade skärningar, uppseendeväckande former och ett tydligt hållbart tänk har hon redan gjort stort avtryck i den skandinaviska modevärlden. Hennes nytänkande silhuetter gör henne till ett av framtidens viktigaste svenska modenamn. Årets nykomling är Jade Cropper.”

Grattis önskar vi på Beckmans!

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera