Alumni nominerade i Design S

Beckmans alumni, form

Sanna Gripner och Märta Hägglund, som båda gick ut Form för två år sedan, har nominerats i Design S – Sveriges nationella designutmärkelse 2018, i kategorin Möbler med loungegruppen Cushy. 

Parkbänk med igenkänning från vardagsrumssoffan

Sanna Gripner och Märta Hägglund utgör designduon Gripner&Hägglund. Deras parkbänk Cushy består av en soffa och en fåtölj som hämtar sin inspiration från vardagsrummet och framförallt från den stoppade soffans mjuka, runda form. Möblerna är skapade av ett metallnät som ger dem ett luftigt och lätt intryck.  

–Med Cushy har vi har velat göra parken till ett vardagsrum för alla och visa på att det genom design går att göra det offentliga rummet mer inkluderande. Till skillnad från traditionella parkmöbler är Cushy mer ergonomisk och den är skön att sitta i länge, berättar Sanna Gripner och Märta Hägglund och fortsätter: 

–Det har varit väldigt roligt att se att Cushy använts och uppskattats av både unga och äldre. Det bästa var när vi fick ett mejl från en 14-årig tjej från området som skrev hur mycket Cushy betydde för henne, det hade vi inte kunnat ana!  

Del i internationellt uppmärksammade Superbenches 

Cushy kom till för ett drygt år sedan då Gripner&Hägglund blev inbjudna att skapa alternativa parkbänkar för området Kvarnbacken i Järfälla. Förutom den relativt nyetablerade designduon bjöds nio andra designers in till projektet Superbenches som blev internationellt uppmärksammat, bland annat av CNN.  

– Det har varit jättekul att projektet fått så stor spridning utomlands och att vi fått äran att vara med i det tillsammans med stora namn som Max Lamb, Philippe Malouin och Scholten & Beijings.

Om Design S

Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

Design S – Swedish Design Awards är en jurybedömd utmärkelse och juryn har, under ledning av Lisa Lindström, VD på Doberman, nominerat över 60 bidrag.  Listan på samtliga nominerade finns här. Prisutdelningen sker den 11 juni på Kulturhuset Stadsteatern då totalt nitton priser delas ut.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera