Kvällsskola: Form

Design finns överallt och påverkar oss i vår vardag. Kvällsskolan Form ger dig en grundläggande orientering i formgivning av produkter, objekt och rum.

En förberedande designutbildning

Den 1-åriga förberedande utbildningen ger dig en grundläggande orientering i produkt- och möbeldesign samt inredning. Den ger också en viss konstnärlig grund. Den förbereder dig som ska söka vidare till högre designutbildningar, men passar också för dig som vill ta ett steg i karriären, kompetensutveckla dig eller ändra inriktning på ditt nuvarande arbete.

Yrkesverksamma lärare från designområdet

Undervisningen leds av yrkesverksamma formgivare, inredare och konstnärer, bland dem formgivarna Jon Eliasson, Fredrik Paulsen, Anna Holmqvist och Chandra Ahlsell (Folkform).

Här hittar du lärarna på Beckmans Kvällsskola

Vi vill stärka din känsla för form och ditt eget uttryck

Design kan ställa frågor, utmana, påverka och utveckla vår samtid. Genom praktiska och teoretiska övningar ges du under året möjlighet att möta och fördjupa dig i formgivningens värld. Vårt mål är att du ska bli inspirerad, att du ska utveckla och stärka din känsla för form och ditt eget uttryck samt uppmuntra dig till diskussion kring formgivning och design.

”Kurserna har verkligen handlat om att göra. Vi har fått öva på att jobba snabbt vilket varit bra eftersom jag genom det lärt mig att fort komma in i processen och att våga lita på magkänslan.”   

Emilia Lambert, Designstipendiat på Kvällsskolan Form 2019.

Kursens huvudämne är design med sex delmoment:

 • möbeldesign
 • produktformgivning
 • inredning
 • materialkunskap
 • ritteknik
 • ljus

Övriga övningar och ämnen under läsåret är:

 • grundläggande rit- och skissteknik
 • en orientering i material och dess egenskaper
 • färglära
 • designhistoria
 • kroki
 • teckning/måleri
 • skulptur

En individuell portfolio

I kursen ingår också att skapa och presentera en individuell portfolio, vilket är den handling som nästan enbart används som merithandling inom designbranschen. Fokus ligger på arbetsprover till högre utbildningar och du får individuell feedback på hur du kan utveckla din portfolio. 

Två kvällar i veckan

Undervisning i form av föreläsningar och workshops två kvällar i veckan. Därutöver kräver uppgifterna/projekten att du arbetar självständigt med att färdigställa dessa utöver schemalagd tid.

Ansök till Beckmans Kvällsskola öppnar i januari 2023

I januari öppnar ansökan till Beckmans Kvällsskola för läsåret 2023/24. Läs om hur du söker här

Vad kostar de förberedande utbildningarna?

Avgiften för läsåret 2022/23 är 37 000 kronor. Den betalas före kursens början. De förberedande utbildningarna är inte CSN-berättigad. Genom ett samarbete med Human Finans finns möjlighet att dela upp din betalning i 6 eller 12 månader. Du kan också dela upp betalningen på längre tid men då tillkommer ränta. Läs mer om hur det går till här.

Designstipendiet

Sedan 2019 finns Designstipendiet att söka för dig som vill läsa på Beckmans Kvällsskola. Designstipendiet är instiftat av Robert Weil Family Foundation och täcker kostnaden för utbildningen och kan sökas av alla som har lämnat in sin ansökan till Beckmans Kvällsskola senast den 18 maj. Ansök om Designstipendiet här

Läs intervju med 2020-års Designstipendiat Oscar Hagberg

Köpevillkor Beckmans kvällsskola


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera