KHATHA Loungestol – Då, nu och en lång tid efter oss

Stolen är en central del i våra möten, våra liv och vår utveckling. Ett stöd för den mänskliga formen genom livet. Khatha loungestol är ett funktionellt konstverk som hyllar den tidlösa och historiska möbeln. Med harmoni, kvalitet och komfort sätter den kvinnliga formgivaren i fokus.

Ett intresse för begreppet designklassiker och de möbler som fått det epitetet, ledde mig till klassiker av kvinnliga arkitekter/möbelformgivare. De som hamnat i skuggan av sina manliga kollegor något som händer även idag. Som kvinnlig formgivare vill jag lyfta kvinnors insats i branschen. En hyllning till kvinnor i form av en tron.

Jag ville skapa en stol som ger en känsla av harmoni, kvalitet och komfort. Jag har drivit mitt projekt med tre utgångspunkter: att göra en klassiker, kvinnliga banbrytande formgivare och mitt rika kulturarv från forntida Mesopotamien.

Med dragningskraften som finns i naturliga material som trä och metall vill jag förmedla harmoni. Jag har låtit formen och funktionen komplettera varandra med hjälp av väl genomtänkta dimensioner och vinklar. Detta för att berika bekvämligheten och symmetrin i de geometriska formerna. Jag har samarbetat med skickliga hantverkare för att skapa en kvalitetsmöbel som kommer att åldras värdigt.

På Kaldeiska har Khatha två betydelser; syster och ny.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera