Kolonn – en rumsavdelare / rumsskapare

Klara W Hedengren

Hur kan vi skapa ett vackert objekt med hållbarhet i fokus?
Med detta som utgångspunkt har vi, Lisa Lindh och Klara W Hedengren,  utforskat rumsavdelarens uttryck och användningsområde.

Kolonn är gjord av 100 % cellulosafibrer utan giftiga tillsatser. Inga möbler har tidigare producerats i materialet, men vi såg dess potential. Det är flexibilitet, hållbart, stabilit och lätt. Att materialet kan hanteras som trä gör det rationellt i en industriell produktion. 

Resultatet är en rumsavdelare för det offentliga rummet med inspiration från arkitektoniska och skulpturala element. Kolonn gränsar mellan skulptur och rum och ger möjlighet att enkelt skärma av eller skapa nya rumsligheter. Från två fasta pelare kan den rullas ut och skapa en vågform, rak linje eller ett rum.

Kolonn har ställdes för dörsta gången  ut på Stockholm Furniture Fair 2018 i Green House med Beckamans Designhögskola. 

Därifrån handplockades den till en utställning i Milano på utställningen Hemma- stories of home curerad av JOYN studios.

Nu ska den ställas ut i New York,  den 20-23 maj med Interior Cluster Swedens nya initiativ Inside Swedish design på ICFF NYC,  Nordamerikas största plattform för design!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera