Mitt inres röst

Jon Allensten examenswebb2019-mode

Jon Allensten

Mitt inre har länge varit en dragkamp mellan förnuft och hjärta. Förnuftet har oftast vunnit. Till den dag jag vågade öppna upp till det som alltid funnits där, det som är mitt inres röst.

Under hela mitt vuxna liv har jag slitits mellan två världar. Dels den konventionella, förväntade. Dels den fördolda, gömd djupt inom mig. Den här kollektionen skildrar den dragkampen. Den visar en längtan efter ett kreativt liv, en längtan ingen visste om. Den sammanfattar min inre resa fram till i dag.

I mitt arbete med kollektionen har jag framför allt utgått från kostymens historia och affärsvärldens klädkoder. Jag har intervjuat personer som jag studerade med när jag läste ekonomi i Lund, personer som fortsatte på den bana i livet som vi påbörjade tillsammans och som i dag är framgångsrika inom affärsvärlden. Deras tankar och reflektioner kring klädkoder i affärsvärlden fick mig att se kostymen som ett skyddande skal. Jag har velat utforska vad som händer när skalet går itu och vilda, inre drömmar spränger fram och ödelägger utstakade karriärplaner.  

Förutom material som ingår i den klassiska affärsmannens klädsel är volanger och blomprint bärande designelement, detaljer som jag har återkommit till under mina tre år på Beckmans.

Kontakt:
jon.allensten@icloud.com
+ 46 73 647 42 21
instagram.com/jonallensten

Tack till:
Amélie Marciasini Katebi, Lisa Sander, Rodebjer, Tobex AB, Habitex Agenturer AB, Faering Ltd och Kviman Textil.

Filtrera