Distorted Emotions

Felicia Åström examenswebb2019-mode

Felicia Åström

Abstrakta, surrealistiska mönster och färgkombinationer som handlar om det inre känslolivet.

Jag har i mitt projekt undersökt kroppsmålningar med utgångspunkt i ärr. För mig är ärr ett slags mönster på kropp som vi alla bär med oss genom livet. Ärren är också tecken för personliga erfarenheter och blir med tiden en del av identiteten.

Jag har valt att berätta om mina osynliga ärr, ärr som jag bär på insidan och vill gestalta på kroppen i form av surrealistiska, abstrakta mönster. Den surrealistiska känslan går också igen i förvrängningar och snedvridningar som jag har skapat i plaggen genom draperingar. Utöver detta har jag experimenterat med kontraster i silhuetterna, figurnära mot volym, för att se hur plaggen kan anpassas efter olika kroppsformer. Materialen i kollektionen präglas också av kontraster där det skira och transparenta får möta denim och skinn. Genom att använda mig av trikå som kan formas efter olika typer av kroppar vill jag bidra till ett mer hållbart och inkluderande kroppsideal.

Kontakt:
feliciaastroms@gmail.com
+ 46 73 334 29 59
instagram.com/feliciaastroms

Tack till:
Amandah Andersson, Astrid Olsson Eli Solberg, Isabelle Knobel Larsson, Hedvig Bergman, Sarah Niklasson och Matilda Ivarsson.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera