Bojskaut

Erik Olsson examenswebb2019-mode

Erik Olsson

Genom Jean Hermansons kameralins dokumenterades industriarbetares vardag. En historia om gemenskap och ohälsosamma miljöer, men det jag framför allt ser är en oredigerad verklighet.

Med mitt examensprojekt vill jag undersöka möjligheter att föra samman estetiska uttryck med praktisk funktion och skydd. Kommer framtidens mode att behöva ge oss människor ett skydd mot yttre föroreningar? Redan nu används munskydd i flera av världens största städer på grund av förorenad luft. Skydden håller på att bli en del av människors vardagsgarderob. Vad händer med modets estetiska funktion och förmåga att väcka känslor? Går det att förena den praktiska funktionen med mode som uttryck?  

Under arbetets gång har jag ställt mig frågan om jag kan utforma en kollektion som får bäraren att känna sig skyddad också med tanke på dagens oroliga samhällsklimat och turbulensen på sociala medier. Som en kontrast till alla redigerade bilder av verkligheten vill jag skapa en kollektion som är verklig för mig, ämnad att användas och åldras med bäraren. Textilierna har ett yttre lager som blir vackrare med tiden, samtidigt som de närmast kroppen ska kännas behagliga och skapa ett mikroklimat mellan beklädnaden och bäraren.

Kontakt:
iamerikolsson@gmail.com
+ 46 70 951 49 15
instagram.com/iamerikolsson

Tack till:
Nils Petter Löfstedt, Anastasios Lappas/Fristads AB, Ettettsex Bike Shop, Caliroots, Skoindustrimuseet i Kumla och Thomas Wieser.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera