Vacancies

Välkommen att söka ett kreativt jobb hos oss
på Beckmans Designhögskola!

Vi söker just nu en:

Adjunkt i fri konst (halvtid)

MER OM TJÄNSTEN


Vi utbildar inom tre konstnärliga kandidatprogram (180hp): Form, Mode och Visuell kommunikation. Vårt mål är att utbilda ödmjuka rebeller med stark individuell konstnärlig förmåga, vara en relevant plats för ämnesutveckling och en trampolin för studenterna ut i ett givande arbetsliv.
 

Vi söker nu en adjunkt i fri konst på 50% av heltid 5+5 år

Utbildningen vilar på konstnärlig grund, och vi söker en kollega verksam som konstnär. Vi vill att Du är bra på att stimulera studenternas individuella utveckling utifrån uppsatta mål samtidigt som Du engagerar dig i högskolans krav och Beckmans egen utveckling.
 

Intresserad av att söka?

Viktigt för oss är att du har en egen konstnärlig praktik samtidigt som du är engagerad och orienterad i det breda fält som är den samtida konstens.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning i form av handledning, examination, kursutveckling och planering av schemalagda kurser som syftar till att utveckla studenternas konstnärliga, kritiskt reflekterande och kommunikativa förmågor. Kurserna kan t ex bestå av föreläsningar, seminarier, tematiska projekt och workshops i olika konstnärliga metoder och förhållningssätt som planeras i nära dialog med kollegor. Undervisning sker både i grupp och i form av enskild handledning och görs ofta i samarbete med inbjudna gästlärare. I tjänsten ingår även högskolans gemensamma arbete som t ex kan innebära att delta i antagningsarbete av nya studenter och/eller att vara representant i en arbetsgrupp eller ett beslutande organ.

Tjänsten är placerad vid avdelningen Konstnärliga och kontextuella studier.

Du som söker behöver uppfylla följande: 

 • Har ett erkänt konstnärskap inom området samtida konst 
 • Har deltagit i utställningar och andra publika sammanhang 
 • Har erfarenhet av att undervisa i fri konst 
 • Har god kännedom om aktuella diskurser inom samtida konst 
 • Har ett nationellt och internationellt nätverk
 • Har för anställningen relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper
 • Har god samarbets- och organisationsförmåga, är flexibel, självständig samt noggrann i utförandet av administrativa sysslor
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska


Advantageous are: 

Högskolepedagogisk utbildning.
 

Ansökan ska innehålla:

 • CV 
 • idéer om konstämnet kopplat till utbildning i design
 • kortfattad redogörelse av egen konstnärlig praktik
 • kortfattad redogörelse av undervisningserfarenhet 
 • en dokumentation över ett representativt urval (max 8 st) av egna arbeten
 • personliga referenser (3 st) med namn, adress, telefonnummer och e-postadress

Tjänstens omfattning är 50% av heltid, 5+5 år. Tjänsten omfattar 80% undervisning, 10% ämnesutveckling, 10% administration. Tillträde enligt överenskommelse. Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal.

Sista ansökningsdag 15 april 2024.

Välkommen med din ansökan till jobbansokan@beckmans.se


När vi rekryterar ser vi till både kunskap, kompetens och personlighet. Jämställdhet och mångfald är A och O för oss. Vill du veta mer om uppdraget vänligen kontakta rektor karina.ericssonwarn@beckmans.se. Lokala akademikerföreningen par.engsheden@beckmans.se 

Beckmans School of Design is a data controller, which means that we are responsible for how your personal data is processed and that your rights are safeguarded. You can find our policy for processing personal data here.


About Beckmans

Beckmans Designhögskola är en statligt finansierad enskild utbildningsanordnare. Vi finns i AGAs gamla industrilokaler på Lidingö, Stockholm. Vi har 123 studenter och 30 anställda inom lärarkår och administration. Vi anlitar över hundra namnkunniga gästlärare över läsåret och samarbetar med bransch och olika plattformar vi delar intresse med. Läs mer om oss på beckmans.se


Subscribe to our newsletter
Filter