Starkskör

Sarah Hasselqvist

Förvaringsmöbel för mina mest betydelsefulla saker. 

En porslinsfågel. För någon annan är den skräp, för mig är den ovärderlig. När jag får frågan, vad jag skulle rädda först i en brand, min pojkvän eller fågeln, så tvekar jag en sekund innan jag svarar.

Genom alla tider har människan skapat starka band till olika ting och låtit dessa laddas med krafter som ska påverka oss. I mitt arbete har jag grävt i mitt eget inre och undersökt den starka känslomässiga relationen jag har till mina mest betydelsefulla ägodelar. Researchen har byggt på terapisamtal med en legitimerad psykolog, en gestaltterapeut och en hypnotisör. Jag har försökt att hitta kärnan till vad det beror på och utifrån den informationen hitta ett formspråk för min gestaltning. 

Visionen har varit att fokusera på platsen för objekten. Jag vill höja upp dem i hemmet eller på arbetsplatsen för att på så sätt ge en positiv påverkan på mig och förhoppningsvis även på andra. En plats som är värdig mina saker men som också får betraktaren att relatera till sig själv och hur man värderar sina egna tillhörigheter.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera