Packa

Sara Kupari

Jag, som många andra är ett skilsmässobarn. Man kan säga att jag växte upp i två hem där jag bodde i vardera hemmet varannan vecka. Men det kändes inte så, det kändes som att jag växte upp i min mammas sponsorväska från chiquita, en gammal sportväska från sent 80-tal. Men jag är inte ensam, det är många andra som växt upp precis som jag. I den där väskan, man packade in och ur varje vecka.

Jag vill göra en hemsida som gestaltar den emotionella processen av att bo i en väska som slussas fram och tillbaka mellan hushåll. Att packa ned saker, känslor och tankar.

Syftet med min guide är att man själv ska få upplevelsen av att packa en väska. Detta valde jag att presentera genom en animation där du som åskådare lätt kan dras med i processen med hjälp av ljudval och scenografisk språk.

När jag var liten såg jag mycket på Cartoon Network och hämtade mycket av min inspiration därifrån när jag ritade. Jag vill att min guide ska vara en mix av mina kreativa uttryck från 11 års ålder till nu då jag är 24. Jag vill ha ett formspråk som uppfattas som barnsligt men ändå ungdomligt, en liten hyllnig till den första starka inspirationen jag hade som barn. 

I min guide finns det också en direktlänk till bup, jag valde att beröra ett ämne som kan vara emotionellt jobbigt. Att gå in på hemsidan kan framkalla mycket ångest, därför vill jag ha en direktlänk så att man snabbt kan få hjälp om det behövs. 

Jag vill att man ska kunna få en tredimensionell vy av alla fack som fanns på väskan och vart man ska packa allting.  T ex så måste medicinen vara i ett speciellt fack så att jag inte tappar bort den eller märker fort om den har tagit slut. 

Denna guide är till för de föräldrar som har barn som bor  varannan vecka. Om man inte sätter barnets känslor först kan det se ut som Packa.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera