Mina memoarer

Filip Kwang-Ho Svensson

Under mina år som sökande till Beckmans har jag sammanlagt formgivit tre obligatoriska bokomslag. Tre helt olika uppgifter. Detta låg som grund för min idé till årets uppgift.

Mina memoarer består av en trilogi med tidigare bokomslag för beckmans arbetsprover. Tre böcker som representerar mig och mina försök att komma in på skolan. De två tidigare bokomslagen behåller sin form men har getts en ny titel för att spegla innehåll, känsla och handling i förhållande till under vilken del av sökandet de utspelar sig. Detta blir starten på min karriär. Tack vare Beckmans har jag fått möjligheten att formge min bok/böcker som 80 år gammal.

Årets bok blir således den tredje delen i mina memoarer – Jag fick helt fria händer. För efter åttio år behöver ingen längre påminna mig om att dessa två skrumpna nävar bara är bundna till en kropp, och om de skall fråntas sin frihet är det för att gömma sig i fickorna – för att vara cool. Dessa är saker som aldrig går ur tiden. Och omslagets formspråk förmedlar just känslan när en kommit till insikt. Känslan av att bli upplyft. Att få en skjuts i rätt riktning, utan att sitta fastspänd.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera