Animation dansstil

Filip Kwang-Ho Svensson

2017 var året då metoo-rörelsen växte fram. Hashtaggen som spred sig världen över skapades för att uppmärksamma hur omfattande sexuella trakasserier är mot kvinnor. Från bransch till bransch klev kvinnor ut i offentligheten med sina berättelser för att synliggöra problemet. På nolltid växte rörelsen enormt på internet och vittnesmål om övergrepp, trakasserier och diskrimineringar flödade ut i sociala medier.

När jag fick reda på uppgiften ville jag skapa en film där jag tog upp ett problem, ett aktuellt ämne. Tankarna förde mig till nattliv och festival där många av övergreppen sker. Jag ville skapa en dansrörelse som kvinnor kan använda sig av utan att behöva använda ljud. Detta för att signalera till andra i sin omgivning att man blir sexuellt ofredad. Jag har med hjälp av Statistik- och Brottsförebyggande rådet tagit fram statistik.

För mig var det viktigt att få fram ett tydligt budskap genom filmen. Formspråket är därför utformat med ett starkt och tydligt typsnitt i kombination med en färgsättning och grafik som känns central och förmedlar en känsla av seriositet. Musiken är en mycket viktig del och förstärker filmens budskap med sitt djupa och monotona ljud, vilket i min mening ger filmen ett lyft.

Filtrera