Hemlösa objekt

Isabel Wagner examenswebb2019-form

Isabel Wagner

Så länge jag kan minnas har jag haft ett behov av att organisera. Ingenstans fick objekt samlas i ett oorganiserat kaos. Jag beslöt mig för att undersöka företeelsen kaoslåda, en plats i hemmet där saker som inte passar in någonstans hamnar, de hemlösa objekten.

Genom en enkät där deltagarna svarade på frågor angående sin kaoslåda och hur de relaterade till den, fick jag grunden till mitt examensarbete. Till gestaltningen inspirerades jag av nomader, icke-bofasta personer som reser från plats till plats ofta för att hitta färskt bete till sina djur. Sedan länge har nomader, främst från Mellanöstern, knutit mattor för att skydda sig mot vädret och samtidigt dekorerat sina mobila hem med vackra mönster. 

För att skapa en rumslighet och återkoppla till ett nomadiskt liv har jag formgivit en matta där jag utgått från kaoslådans innehåll. De rödrosa tonerna är inspirerade av vanliga kulörer i nomadmattor. Jag har formgivit en indiskret förvaringsmöbel med en djurlik form som inte kan gömmas undan likt innehållet i en kaoslåda, utan stolt har sin plats i rummet.

Kontakt:
isabel.sl.wagner@gmail.com
+ 46 76 806 63 45
instagram.com/isabelwagner

Tack till:
Hitex Robot Tuft AB, Sanchis Art AB och Svenska Ugnslackering AB.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera