Light Study

Ellinor Sixtensdotter examenswebb2019-form

Ellinor Sixtensdotter

Jag tycker om hur solen skapar mönster som konstant förändras och rör sig runt i rummet. Med utgångspunkt i solkatter ville jag skapa stämningsfulla och intressanta ljuseffekter.

För att kunna uppfatta form behöver vi en kombination av ljus och mörker – kontraster. Med ljus genom objekt får jag möjlighet att påverka intrycket av hela rummet. Mitt syfte med projektet är att utveckla min designprocess och få en större förståelse för hur ljus kan användas. Mitt arbete har drivits av frågan: ”Hur kan jag skapa reflektioner och spela med rumslighet genom att ljussätta objekt?” I processen har jag arbetat experimentellt med både ljus och form. I mina experiment smälte jag plast och glas med olika tekniker och belyste dem med led, projektor och solljus under olika tider på dygnet.

Mina undersökningar har resulterat i tre solspeglar. Solspeglarna kan placeras på golv, hängas på vägg eller från taket för att fånga upp solljus och ge ljusspel på ytor runt omkring. Ljusspelen förändras under dagen beroende på väderlek och solens position.

Kontakt:
ellinorcecilia@gmail.com
+ 46 70 219 18 25
ellinorsixtensdotter.com
instagram.com/ellinorsixtensdotter

Tack till:
Rasmus Nossbring och Zumtobel.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera