Workshop med Xeno Co-lab för alla 1:or

Sofia Hulting

Höstterminen på Beckmans inleddes för alla nya 1:or med en workshop med Xeno Co-lab där det indiska begreppet ”Jugaad” var utgångspunkten.

”Jugaad” innebär att skapa saker utan materiella förutsättningar, ett sätt att tänka som kan beskrivas som ”life hacks as design”. Nikhita Ghugari och Swar Raisinghani, duon bakom Xeno Co-lab var på besök i Stockholm och på Beckmans för att lära oss mer om att se begränsningar som något positivt och att utnyttja de material som finns till hands på ett innovativt sätt. 

”Redesign the Swedish election experience”

Med ”Jugaad” som utgångspunkt blev uppgiften för 1:orna att redesigna Sveriges röstningsförfarande. Bland idéerna efter workshopen fanns en app som ska göra det enklare och roligare för förstagångsväljare att ta till sig information om de olika partierna, till ett förslag om särskilda tunnelbanevagnar där alla partier får presentera sig, och ett marknadsföringssamarbete mellan Valmyndigheten, Valkompassen och privata företag där själva valet marknadsförs på vardagsprodukter som mjölkpaketen för att få fler att gå och rösta.

Nyheter
Filtrera