Tre Beckmansalumni får Kycklingstipendium

Beckmans alumni, visuell kommunikation

Tre av de fyra Kycklingstipendier som delades ut på årets Guldäggsgalan gick till tidigare studenter på Beckmans!

Stipendiaterna är Caroline Andersson som gick ut Visuell kommunikation 2015, samt duon bakom Cherry Cobra Films; Natalie Hallman som gick ut Visuell kommunikation 2015 och Johanna Nyberg som gick ut Visuell kommunikation 2016. Grattis!

Juryns motiveringar

Årets jury bestod av Fredrik Simonsson, Johanna Johansson, Sedir Ajeenah, Linn Tornérhielm och Petter Ödeen. Motiveringarna lyder: 

Caroline Andersson:
”Det är ofta svårt att bedöma insatsen på en kreatör som arbetat i större arbetsgrupper. Men när man om och om igen har ett finger med i spelet i idédrivna och väl genomförda kampanjer är det inget snack om saken. Då ska man ha ett Kycklingstipendium. Priset går till Art Directorn Caroline Andersson!”

Läs vår intervju med Caroline där hon berättar om kampanjen IKEA Retail Therapy som vann Grand Prix i Eurobest.

Nathalie Hallman & Johanna Nyberg (Cherry Cobra):
”Det är stilsäkert, eget och konsekvent genomfört på ett sätt som är alltmer sällsynt. Filmer som blandar nytt och gammalt, fint och fult på ett nytt sätt som bildat ett eget universum. Priset går till Nathalie Hallman & Johanna Nyberg som tillsammans är regissörsduon Cherry Cobra!”

Läs vår intervju med Cherry Cobra Films ”Regiduon som utmanar svenskt filmskapande”

Om kycklingstipendiet

Kycklingstipendiet kan sökas av studenter eller personer som varit verksamma inom PR, reklam, formgivning, design, illustration, film etc. i max 3 år – oavsett yrkesroll. Tre stipendiater får dela på 20 000 kronor var.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence

Öppen casting

Öppen casting


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera