Robin Söderholm i Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week

Beckmans alumni och fashion, examen2020, examensprojekt

Modedesigner Robin Söderholm examinerades från modeprogrammet på Beckmans i våras. Nu tävlar han med sin examenskollektion i talanginkubatorn Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week.

Examenskollektionen Fluid utforskar könsneutralt mode och frågar sig om det är formerna i sig som är könsneutrala eller om det är bäraren som påverkar känslan. Romantisk plissering kombineras med mer stereotypa maskulina referenser i färgstarka kreationer. 

Digital show på CPHFW den 2 februari

I en digital show på Copenhagen Fashion Week (CPHFW) den 2 februari kl 18.00-18.20 presenteras hans kollektion tillsammans med nio andra skapade av nyutexaminerade BA- och MA-studenter från finska Aalto University, Konsthögskolan i Oslo, The Royal Danish Academy of Fine Arts och Textilhögskolan i Borås. 

Finalisterna och deras examenskollektioner har valts utifrån originalitet, kreativitet och hantverk och bedöms av en handplockad internationell jury. I år finns bland annat chansen att vinna 6 månaders betald praktik i Bottega Venetas studio i Milano. Läs mer om årets vinster här.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence

Öppen casting

Öppen casting

Tack för i år!

Tack för i år!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera