Studiemiljö

En kreativ adress

Beckmans Designhögskola ligger i Stockholm och återfinns i en kontorsbyggnad ritad av Carl Nyrén under 1960-talet med adress Brahegatan 10. Lokalerna är ljusa med stora fönster mot gatan och en grön innergård.

Arbetsplatser och verkstäder 

Alla högskolestudenter vid Beckmans Designhögskola har en egen arbetsplats. Utbildningarna återfinns på varsitt våningsplan. Enklare studentkök finns. Utbildningarna sprider ut sig över ett antal våningsplan och har tillgång till projektrum och mindre verkstäder samt ateljéer relevanta för respektive utbildning. Till det senare räknas bland annat modellverkstäder för trä och metall samt 3D-skrivare, stickverkstad, fotoateljé, datasalar, klipp- och redigeringsrum, syrum, och draperingsateljé.

Gemensamma ytor

Aula, krokisal, galleri och föreläsningssalar är gemensamma ytor som används till allt från projektarbeten och utställningar.

Bibliotek

I biblioteket finns relevant facklitteratur och internationella tidskrifter för samtliga utbildningsprogram. I Beckmans webbkatalog kan du söka efter litteratur. I anslutning till biblioteket finns även administrationens kontor.

Beckmans flyttar!

Beckmans har flyttat ett flertal gånger sedan skolan grundades 1939. Och 2022 är det dags igen. Den nya adressen kommer bli bra, spännande och bjuda på en väl anpassad kreativ miljö för utbildningen. I arbetet med den nya adressen är självklart studenterna med.

Filtrera