Anna Norling och Oskar Pernefeldt nya ledamöter i styrelsen

Beckmans

Beckmans välkomnar Anna Norling, designchef på Weekday, och Oskar Pernefeldt, art director på Oatly Department of Mind Control, som nya ledamöter i Beckmans styrelse från och med den 11 maj.

Om Anna Norling

Anna Norling har arbetat inom H&M-gruppen under en stor del av sin karriär, de senaste 15 åren i olika ledarroller inom design, sortiment och varumärke. Sedan ett par år tillbaka har hon varit en återkommande gästlärare och handledare på Beckmans där hon även själv gick modelinjen 1991-94.  

–Jag drivs av kreativt ledarskap, utveckling och hållbarhet! Jag tror och hoppas att jag med min erfarenhet kan bidra med starkt driv i det kreativa lärandet och utvecklingen samt att initiera att skolan samarbetar i större utsträckning som ett kreativt kollektiv med företag, andra skolor och externa kreatörer, säger Anna Norling.

kvinna klädd i vitt lutad mot sideboard
Anna Norling

Om Oskar Pernefeldt

Oskar Pernefeldt är en flerfaldigt prisbelönad art director som gick ut Beckmans program visuell kommunikation så sent som 2015.

–Jag är den fjärde personen i min familj som studerat på Beckmans. Samtidigt som detta är något jag är väldigt stolt över sätter det också fingret på ett problem i branschen. Bristen på mångfald i kreativa yrken är något som måste bemötas tidigt, även i tidigare steg än på högskolenivå. Att jag även blir den yngsta av medlemmarna i styrelsen är också ett perspektiv jag hoppas att kunna bidra med. Självklart har jag egna erfarenheter av skolans förmåga att förbereda studenter inför framtiden, men jag har också sett på nära håll hur andra nybakad alumni har tagit sina steg ut i arbetslivet, säger Oskar Pernefeldt.

Vid sidan av jobbet driver han även The International Flag of Planet Earth Organization (baserad i USA) som arbetar för att Jorden ska ha en egen flagga. Han sitter också med i ledningsgruppen för Berghs AD/Copy-linje som rådgivare och bollplank.

man lutad mot träpanel
Oskar Pernefeldt. Foto: Emil Fagander

Läs om vilka mer som sitter i Beckmans styrelse

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera