Ny lektor till Mode

vik. kommunikatör personal, mode

Modedesigner Manush Mirzakhanian är ny lektor på Modeprogrammet.

Omfattande pedagogisk erfarenhet

Manush Mirzakhanian har mer än 20 års erfarenhet av branschen och arbetar gränsöverskridande mellan de olika disciplinerna modedesign, konst, fotografi och formgivning. Hon gick själv ut Modelinjen på Beckmans 1997. Efter examen arbetade hon först några år på modehuset Clemens Ribeiro i London och startade därefter sitt eget modemärke Manush som hon drev i tio år. 

Sitt konstnärskap har hon kombinerat med projektledning av ett stort antal designprojekt men också med omfattande pedagogiskt arbete. Manush Mirzakhanian har under många år arbetat strategiskt med att utveckla modeutbildningar på olika nivåer i Stockholm och har genom åren också undervisat en hel del på Beckmans Designhögskola.  

–Jag motiveras av att vara en del av en utvecklingsprocess med intressanta möten, utmaningar och att se något unikt växa fram. En av mina styrkor är att se varje individs potential, och med olika metoder utmana och hjälpa dem att hitta sin nisch. 

Gränsöverskridande och experimentell modepraktik

I sitt eget arbete utgår hon från en experimentell och normbrytande metodik och ser mångfald i arbetssättet som en viktig del av sin egen modepraktik. Och det är något hon gärna implementerar i sin undervisning. 

–Jag ser mångfald som en naturlig del i mitt arbete och därför är målet med mitt utbildningsarbete att genom medvetna val bredda studenternas referensramar så mycket som möjligt och blicka utanför normer.

Nyheter
Filtrera