NK Young Talent Award 2022 till Beckmansalumn Niklas Gustavsson

Beckmans alumni, examen2021 och mode

För att främja, stötta och hylla unga designers har Beckmans i samarbete med NK instiftat designpriset NK Young Talent Award by Beckmans.

I år går priset till Niklas Gustavsson som examinerades från modeprogrammet 2021. Priset delas ut i samband med Stockholm Fashion Week den 9 februari.

–Det känns helt självklart att ett varuhus som är först med det senaste också lyfter morgondagens designers. Samarbeten mellan Beckmans och NK går långt tillbaka i tiden och med NK Young Talent Award tar vi det till ytterligare en nivå. Genom priset får våra begåvade studenter uppmuntran och stöd samt en unik plattform att ta avstamp från inför en framtida karriär, säger Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig för Mode 180 hp på Beckmans.

Pop-up på NK under en månad

Priset innebär att Niklas Gustavssons examenskollektion Houdini presenteras på NK Stockholms pop up-yta, skyltfönster och i alla NKs digitala kanaler under en månad. Hans kollektion kommer även kunna måttbeställas av NKs kunder. Sist men inte minst ingår också en prissumma om 10 000 kr.

Också en av Vogue Talents 2021

Niklas och hans examenskollektion uppmärksammades tidigare i år när Vogue Italia valde ut honom som en av nästa generations modetalanger i Vogue Talents 2021.

Kollektionen, Houdini, handlar om identitet och tar avstamp i minnen från uppväxten. Där kombinerar Niklas form och färg med egna prints och hämtar inspiration från konst, populärkultur, starka personligheter och spännande livsöden. Kollektionens material och uppbyggnad är influerad av den moderna basgarderoben och folkhemmets konventioner att klä sig.

Välkommen att se den på NK i Stockholm 9 februari – 9 mars!

man i jacka med taggar
Niklas Gustavsson. Foto: Lanna Olsson.
Nyheter
Öppen casting

Öppen casting

Tack för i år!

Tack för i år!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera