Modestudenter visar kollektioner på Baron

vik. kommunikatör mode, fashion collaboration

I projektet Fashion Collaboration samarbetade modestudenterna Marie Isacsson och Dat Danh med accessoarmärket Baron. Nu visas
deras tolkningar av märket i Barons butik i Stockholm.

Samarbete där två världar möts

–Samarbetet med Baron har varit väldigt kul men samtidigt väldigt utmanande då jag under hela processen strävat efter att gestalta en stilfull balans mellan min och Barons värld. Kollektionen anspelar på konceptet green screen, då den skildrar ett möte mellan två världar som flyter samman i en berättelse. Former och siluetter är framtagna genom att jag utforskat den traditionellt burna kostymen som genom dekonstruktion har byggts upp på nytt, berättar Marie.  

Dat Danhs tolkning av märket, kollektionen Inception, är också ett möte mellan två världar; herrgårds- och lantlivet som möter streetwear.  

–Jag tycker om att jobba med kontraster och därför tyckte jag det var en bra idé och kul att hämta inspiration från det historiska och kungliga. Jag hade en helt annan typ av uppväxt, i ett utsatt område i Malmö där allt handlade om streetwear och vad det stod för. Därför ville jag jobba med dessa två epoker, världar som möts på riktigt men som egentligen bara förekommer i drömmar, säger Dat. 

Utvecklande samarbete 

Marie och Dat arbetade under hela hösten med sina kollektioner som sedan premiärvisades på modeveckan i januari. Båda är väldigt nöjda med samarbetet, på grund av det genuina intresse de mött hos handledare på Baron men också på grund av de nya utmaningar de ställts inför i samarbetet. 

–Jag är väldigt tacksam att jag fick Baron tilldelat för det gav mig nya utmaningar, nya material, nya tekniker och nya plaggtyper som jag annars inte hade skissat upp, säger Dat som också hunnit visa sin kollektion i tävlingen Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week.  

–Hade jag fått chansen att göra om ett samarbete med Baron så hade jag utan tvekan gjort om det! säger Marie.

Utställning i Barons butik 

Mellan 12-18 februari visas deras kollektioner i Barons butik på Humlegårdsgatan 19.  

–Det kommer vara ett event under torsdagen med bubbel och mingel mellan kl 17:00-19:00, då jag tillsammans med Dat kommer vara där, alla är varmt välkomna!

Nyheter
Filtrera