Första pris i REX Animation Student Award

Beckmans ansökan och visuell kommunikation

Med en film som på ett kärnfullt och humoristiskt sätt sammanfattar det år vi genomlevt, vann Eliot Axelsson första pris i filmfestivalen REX Animation Student Award 2020.

Film skapades som arbetsprov till Beckmans

Filmen ”The Essential Worker” var en del av Eliot Axelssons arbetsprov till programmet Visuell kommunikation på Beckmans i våras. Uppgiften var att välja ett år i sitt liv och skapa en trailer till det med avsikten att få åskådaren att vilja se ”hela filmen”.

–Det är delvis en film fylld av min egen konspiratoriska systemkritik, lite som den ”Simpson förutspådde detta”-känslan. Delvis en film som skämtar om hur lösryckta, bekväma och tandlösa medelklassens arbeten, värderingar och världsåskådning är när de prövas mot stål och skrot. Precis som det jag kritiserar är också mitt verk verkningslöst, vilket är en rolig paradox i sig att prata om, berättar Eliot.

Inspirationen kommer bland annat från filmer som Thunderbirds, Metropolis och Alphaville men också från drömmar och mardrömmar.

–Under tiden jag gjorde filmen hade jag precis börjat äta en medicin, som gjorde att mina drömmar kom tillbaka med dubbel intensitet efter att ha varit försvunna i ett flertal år. Jag drömde därför mycket drömmar och mardrömmar om filmerna jag såg och skissade ned efteråt, vilket gick in i storyboarden.

Flera Beckmansstudenter nominerade 

Ytterligare tre Beckmansstudenter var nominerade i tävlingen. Isabelle Sjö som går sista året på programmet Visuell kommunikation för sin film ”Doubt, You’re Out” samt Adam Siversen Ljung och Felix Scheynius som tog examen från programmet Visuell kommunikation i våras. Deras film ”Monday, Closed” togs fram i en kurs på Beckmans förra hösten då sistaårsstudenterna skapade digitala guider till Moderna museet.

Nyheter
Öppen casting

Öppen casting

Tack för i år!

Tack för i år!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera