Works of Essence

Beckmans

Works of Essence är resultatet av ett helt nytt och unikt samarbetsprojekt mellan Beckmans designhögskola och parfymörskolan ISIPCA i Paris.

I sju grupper har design- och parfymstudenterna tagit fram sju nyskapande projekt, där dofter och visuella uttryck samspelar. Projektet har varit upplagt som en interdisciplinär dialog, där studenterna skickat skisser i form av doftprover och visuellt material mellan sig, i ett utforskande av hur doft och design kan interagera i att ställa frågor, lösa problem, föra fram budskap och uttrycka idéer.

www.worksofessence.com 

Works of Essence presenteras först på La Fabrique i Paris i samarbete med parfymörskolan ISIPCA, för att sedan monteras ner och visas upp på nytt under Stockholm Design Week. Utställningen pågår mellan 9-10 februari på A house Ark – en destination för mat, mode, musik och media i Stockholm. Sedan 2021 har Beckmans studentkår och A house haft ett pågående samarbete, initierat genom Wasim Harwill, Felicia Granath och Moa Forsberg, som bjuder in studenterna på Beckmans designhögskola som blivande yrkesverksamma att ta del av A house destinationer för community, nyttjande av ytor och satellitaktiveringar.

När
Vernissage – torsdag, 9 februari, kl 17.00-20.00
Utställningen är även öppen under fredag, 10 februari mellan kl 08.00-15.00

Var
A coustic, A house Ark (Uggelviksgatan 2A)

Om A house

A house kurerar och levandegör destinationer för kreatörer. Vi finns på två platser Stockholm: i gamla Arkitekturskolan på Östermalm, där vi nischar oss mot mat, mode, musik och media – samt på Filmhuset vid Gärdet, som är nischat mot film och rörlig bild. En tredje destination baserad i Göteborg väntas öppna 2025.

Utöver eventlokaler och arbetsplatser rymmer A house Ark även konceptcaféet MR Cake, ramen-restaurangen Tengu och bryggeriet tillika restaurangen OMAKA. De två sistnämnda är utmärkta att fortsätta kvällen på när vernissaget är slut.

Medverkande studenter:

Grupp 1: Beckmans: Lova Rehle, Stephanie Sierau, Anna Ericson.
ISIPCA: Shreeya Raut, Routong Wang

Grupp 2: Beckmans: Julian Redaelli, Wasim Harwill.
ISIPCA: Soojin Noh, Juliette Millet, Haley

Grupp 3: Beckmans: Viktoria Hultman, Axel Wahl.
ISIPCA: Dishita Shah, Sydney Chambers, Kien-Nguyen 

Grupp 4: Beckmans: Calle Elf, Fredrik Westin.
ISIPCA: Mengjia Di, Irene Pratama, Alizée Guillard

Grupp 5: Beckmans: Oskar Hannu, Louise Gistrand.
ISIPCA: Thomas Anichowski, Jiawei Wang

Grupp 6: Beckmans: Ida Gustafsson, Anna Ericsson Hybbinette.
ISIPCA: Obéline Moatty Romain, Johan Seaton

Grupp 7: Beckmans: Edward Ström, Eliot Siekkinen Lydén.
ISIPCA: Andrey Zaytsvej, Preeti Karnawat

News

Subscribe to our newsletter
Filter