Avslutning & stipendier 2023

Beckmans

Den 2 juni var det avslutning och stipendieutdelning för årets nyutexaminerade designers. Stort grattis!

Stipendier från bland annat H&M, Nordiska Galleriet och KKV delades ut.

Karina Ericsson Wärn, Beckmans Designhögskolas rektor, betonar betydelsen av omvärldens support.

 – Stipendierna till våra avgångsstudenter kommer i olika former. Från exponering i tongivande designsammanhang till reda pengar, och kan vara direkt avgörande när det gäller att ta steget från examinerad till verksam. En sträcka som är kopplad till allt från kostnader för materialinköp till synlighet. Så mitt allra varmaste tack går till ETQ Ventures, Glass Factory, Svenskt Tenn, FORMEX, H&M, ELOBINA, Swedish Fashion Council och KKV – Konstnärernas Kollektivverkstad samt NK för er generositet och satsning på morgondagens designers.

Beckmans interna stipendier gick till följande:

Beckman's scholarship, Product Design

Stipendium på SEK 5.000 vardera

Carl Folkesson
I en värld som snurrar allt fortare och allt för ofta åt fel håll tilldelas Form-programmets ena stipendie ett arbete som på ett lugnt och metodiskt sätt gnor på och skapar en uppsjö av nya möjligheter av det som alltid blir över.

Elinor Parra
För ett arbete som visar på designhantverk av högsta klass och gör det som kan upplevas som abstrakt till något fysiskt vi kan ta på. För ett projekt som uppmuntrar till att spara men med en knorr som gör det möjligt att faktiskt både spara och spendera.

Beckman's Scholarship, Fashion

Stipendium på SEK 5.000 kr vardera

Mohammad Ali Yaghoobi 
Följande stipendiat har visat en imponerande brant utvecklingskurva under utbildningen på Beckmans Designhögskola. Med en stark förmåga att ta vara på lärandetillfällen och hitta personliga förhållningssätt till kursuppgifter, har denne student också gjort en stringent utforskning, från frågeställning till glasklar form, i sitt examensarbete.

Beckman Scholarship, Visual Communication

Stipendium på SEK 10.000 kr

Ida Gustafsson
Till en student som lyckats med den svåra konsten att hålla i sin idé hela vägen fram – samtidigt som hon varit öppen för att lära, ifrågasätta, testa, skriva ut, skära, vika, känna, titta om och om igen. Ett projekt där hon varit absolut närvarande i olika delar av landet när hon tjuvlyssnat på vad samtiden talar om. Ida Gustafssons lyhördhet, engagemang och närvaro har också präglat allt hon gjort under sina tre år på Beckmans.

News

Subscribe to our newsletter
Filter