Föreläsningsserien V&K bjuder in till en digital öppen föreläsning

Beckmans öppen föreläsning, visuell kommunikation

Möt det innovativa typsnittsföretaget Dinamo i en föreläsning i serien V&K  som sedan 2017 presenterar aktuella arbeten inom visuell kommunikation, diskuterade ur formgivarens perspektiv.

Två kontor i två olika länder

Dinamo startades av Johannes Breyer & Fabian Harb i Amsterdam 2013 och har sedan dess flyttat till två kontor – ett i Berlin som drivs av Johannes och ett i Basel som drivs av Fabian. I föreläsningen på Beckmans kommer de att berätta om sin praktik med utgångpunkt i just företagande och hur det är att driva två kontor i två olika länder. 

-Under de snart tio år som Dinamo funnits har de förfinat och förändrat själva idén om typsnittstecknande och hur ett typsnittsföretag verkar. Det har inte minst skett genom deras innovativa och populära typsnitt som Favorit, Ginto och Monument Grotesk, men också genom deras humoristiska, nyfikna och okonventionella sätt att driva företag. Förutom typsnitt har de producerat allt från tandborstar och kläder till den färgglada stol de nyligen tog fram i samarbete med Dietiker, berättar Peter Ström, lektor på programmet Visuell kommunikation som arrangerar föreläsningen.

Var med och lyssna den 10 mars 

Föreläsningen är på engelska och digital den 10 mars kl 12.00. Länk publiceras senast 24 timmar innan föreläsningen på https://vochk.beckmans.wiki/ .

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera