Gratis påsklovskurs i Mode med Beckmans Designhögskola och Tensta Konsthall – platser kvar!

Beckmans

Den 10-14 april anordnar Beckmans en påsklovskurs tillsammans med Tensta konsthall. 

Väskor, smycken, hattar, bälten, hijaber och skor. Beckmans Designhögskola gästar ännu en gång Tensta konsthall med en inspirerande kurs för unga vuxna. Temat är accessoarer, det vill säga sådant som kan vässa till och vara avgörande för en hel look. 

Anna-Karin Friberg och Lisa Jacobsson, före detta studenter och numera verksamma formgivare, introducerar deltagarna till designprocesser, material, knep och tekniska lösningar för hållbarhet och funktion. Alla får prova på att designa egna accessoarer och lära sig om material såsom läder, olika typer av textil och beslag. 

Inspirationen tas från vår närhet och från den pågående utställningen Porträtt av en rörelse. Två av dagarna (onsdag och torsdag) besöker vi Beckmans för att få uppleva hur en dag på en designskola kan se ut. 

Kl 10 – 14.
Ålder: 16–25 år

Måndag, tisdag och fredag är vi i Tensta Konsthall

Onsdag och torsdag är vi på Beckmans, Agavägen 54, Lidingö

Kursen är kostnadsfri – varmt välkommen!

Anmäl dig här

Om kursledarna

Jag tog examen från Modeprogrammet på Beckmans Designhögskola våren 2020. Idag arbetar jag som designer på det svenska smyckesvarumärket Sandberg Sweden. Vid sidan driver jag varumärke under mitt eget namn, Lisa Helena Jacobsson där fokus ligger på väskor skapade av en mönsterdel samt enstaka showpieces. Funktion och problemlösning är två ord som driver min design. – Lisa Jacobsson. 

Jag har flera utbildningar i bagaget inom hantverk och design. Senast tog jag kandidatexamen från Modeprogrammet på Beckmans Designhögskola våren 2020 tillsammans med Lisa och har sedan dess jobbat bland annat för kungliga hovleverantören Nyström Stockholm och den svenska accessoardesignern Susan Szatmáry som läderhantverkare och designer. Idag jobbar jag för Volvokoncernen och planerar starta eget varumärke vid sidan om, med inriktning mot accessoarer. – Anna-Karin Friberg. 

Läs mer om kursen och samarbetet här

Läs mer om Tensta konsthall

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence

Öppen casting

Öppen casting

Tack för i år!

Tack för i år!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera