Beckmanslektor Martin Bergström nu representerad på Nationalmuseum

Beckmans personal, mode

Ett verk av Martin Bergström, modeskapare, mönsterdesigner och lektor på Modeprogrammet, har köpts in till Nationalmuseums samlingar.

Uppmärksammad klänning – av både stjärnor och museer

Klänningen består av ett 15 meter långt stycke voile, där en krage och ärmar har sytts in. Till klänningen hör också stövlar och en hatt, den senare framtagen i samarbete med Tim Mårtenson. Klänningens mönster hämtar sin inspiration från människokroppens blodomlopp och metabolism. 

Verket skapades ursprungligen 2014 till Martin Bergströms kollektion Arty Farty och visades i utställningen Barockt på Kulturhuset Stadsteatern. Därefter har den burits av den amerikanska sångerskan och skådespelaren Jennifer Hudson vid hennes konsert på Hollywood Bowl, varit med vid olika modefotograferingar, i dansföreställningar och visats i utställningar på Textilmuseet i Borås och på The Residency i Los Angeles. I och med att den nu införlivas i Nationalmuseums samlingar visas den i Designmagasinet på entréplan på museet.

Om Martin Bergström 

Modeskaparen och mönsterdesignern Martin Bergström arbetar inom en rad olika discipliner; mode, scenografi, dans, inredning, möbler, glas, keramik och smycken. Han är utbildad i textilkonst vid Konstfack i Stockholm och Universität der Künste i Berlin. På Beckmans är han lektor i mönsterdesign på Modeprogrammet.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera