Beckmans presenterar designsamarbete med Sveriges främsta möbelproducenter under Stockholm Design Week

Beckmans product and interior design, stockholm furniture fair

Se utställningen Room Service i Superellipsen, Sergels torg 9-13 februari. Efter det besök den virtuellt här.

I en tid då våra hem behöver fungera för alla delar av livet, när samma ytor delas mellan arbete och fritid, har vi skapat utställningen Room Service – sex produkter framtagna i ett samarbete mellan sistaårsstudenterna på Formprogrammet och Dux, Gärsnäs, Johanson Design, Kinnarps, Källemo och Storängen Design.

-Vi är väldigt glada att för fjärde året i rad få chansen att samarbeta med framstående svenska designföretag i det här projektet. Varje år innebär nya möjligheter och utmaningar, inte minst i år med den pågående pandemin, men gemensamt är designföretagens generösa bidrag med sin tid och expertis och de värdefulla erfarenheterna som samarbetet ger studenterna för framtiden, säger Morgan Rudberg, lektor på Form och ansvarig för kursen. 

Utställning i mini-Greenhouse i hjärtat av Stockholm 8-13 februari 

I projektet har studenterna i team om två arbetat med varsitt designföretag som i sin tur utmanat dem med en brief. Studenterna har sedan arbetat tätt ihop med företagen, genom hela designprocessen, för att förverkliga sina idéer. Resultatet är de sex möbelprototyper som vi visar i utställningen Room Service i Superellipsen på Sergels torg, tillsammans med det visuella koncept som tagits fram till utställningen av en sistaårsstudenter på programmet Visuell kommunikation. 

Under Stockholm Design Week fungerar Superellipsen som en miniversion av Greenhouse på Stockholm Furniture Fair då situationen skapade möjligheten att göra gemensam sak med Stockholms två andra designhögskolor – Konstfack och Malmstens. 

Öppettider & förbokning

Förhandsvisning för press den 8 februari kl 14.00-20.00.
Tis 9 – fre 12 februari kl 10.00-20.00
Lör 13 februari kl 11.00-18.00

Besök i utställningen kan förbokas via denna länk, men vi släpper också in besökare från kön utanför i mån av plats. Endast 8 personer per utställningsrum är tillåtet pga restriktioner. Två studenter finns på plats för att berätta mer om projekten. 

Läs mer om produkterna och se utställningen virtuellt 

På projektsajten, ROOM SERVICE kan du läsa mer om respektive produkt och se filmen av studenterna i Visuell kommunikation. Där kan du också ta del av utställningen digitalt i vår  360° vy.

Medverkande studenter 

Form: 
Alice Lannfelt & Nataliya Khanenko x Johanson Design
Alina Piatanova & Arpie Amirians x Storängen Design
Anna Rothlin & Emma Falkehed x Kinnarps
Elsa Frisen & Matilda Olsson Borg x Källemo
Gustav Winsth & Teresa Lundmark x Gärsnäs
Johanna Fosselius & Max Stjerna x DUX

Visuell kommunikation: Erik Karlsson Malinen, Filip Kwang-Ho Svensson, Isak Hultström, Rebecka Hoffman och Viktor Nilsson.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera