Beckmans Designhögskola visar fyra designsamarbeten på Stockholm Furniture Fair, 6–10 februari


För sjunde året i rad samarbetar avgångsstudenterna på formprogrammet vid Beckmans Designhögskola med svensk möbelindustri. 


Träffa studenterna på Stockholm Furniture Fair i Greenhouse, monter C04:39, 6–10 februari där studenterna finns på plats för att berätta mer om sina projekt.

Pressvisning klockan 15.00 tisdag den 6 februari, som inleds med tal av programansvarig, Erik Björk.


Samarbetspartners

EFG – European Furniture Group, Mitab, NC Nordic Care och Storängen Design.


Medverkande studenter

 Alexander Morén, Chatrine Schumacher, Ebba Qvinnström, Edward Weinhofer, Grånäs-Malin Kristiansson, Iris Arlert, Maja Berthin Tingström, Max Palmdahl, Sigrid Mårtensson, Svea Tisell, Tove Östlund.


Lärare/föreläsare

Morgan Rudberg, Peter Nylander, Maja Kinnemark, Filippa Karlsson, Sophia Wood, Tove Alderin, Annelie Wihlborg, Fanny Johansson.


Grafisk form

Axel Wahl


Foto

Julia Malmquist


OM PROJEKTENLAYERS
Ebba Qvinnström, Sigrid Mårtensson
EFG

Mer om LAYERS


LAYERS består av 12 komponenter som tillsammans skapar sju olika möbler med huvudfokus på transparens, materialmöten utan permanenta sammanfogningar. Vi vill uppmuntra till restaurering, reformering, uppdateringar av komponenter och till att motverka överkonsumtion. Med LAYERS öppnas en ny väg genom möbelbranschen där hållbarhet går hand i hand med form.


PALETT
Chatrine Schumacher, Edward Weinhofer, Svea Tisell
STORÄNGEN DESIGN

Mer om PALETT


PALETT består av en bänk och en pall som tillsammans kan byggas till olika konstellationer för olika rum. Med en sits som kan tas av, och hängas på väggen och underreden som kan ställas på varandra, transformeras möblerna till vägghängd konst och en skulptural stapel. Arbetet har fokuserat på ett utforskande av mjukt och organiskt formspråk med rötter i ett produktionsvänligt perspektiv.


FABA
Alexander Morén, Grånäs-Malin Kristiansson, Maja Berthin Tingström
NC NORDIC CARE

Mer om FABA


FABA är en sarglös, tillgänglighetsanpassad bordsserie för såväl offentlig miljö som hemmet. Borden är menade att frammana en inkluderande, öppen atmosfär genom den asymmetriska skivan som erbjuder möjlighet till ett nytt socialt sittande och flexibel möblering.


OTIUM
Iris Arlert, Max Palmdahl, Tove Östlund
MITAB

Mer om OTIUM


OTIUM är ett latinskt begrepp som refererar till ledighet från arbete och plikter. Inspirerade av ”hänget i trappan” har vi tagit fram en utemöbel som inbjuder till att samlas. Välkommen att utforska dess användningsområden. Kom och sitt med oss!Tack till


Sponsorer

Creation Bauman, Press & Son, Rebellights, Rscued,  Svenska Lantchips och Weekday.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence

Öppen casting

Öppen casting

Tack för i år!

Tack för i år!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera