Sportsamarbete i Beckmans modevisning på Fashion Week

Beckmans fashion och visual communication

Beckmans Designhögskola öppnar säsongens Fashion Week in Stockholm den 4 februari med visningen Sport Psyche – Fashion Collaboration.

Samarbete med sex erkända sportmärken 

Sport Psyche – Fashion Collaboration är elva nya kollektionskoncept designade av avgångsstudenterna på Modeprogrammet tillsammans med sex framstående sportmärken: Equestrian Stockholm, Filippa K Soft Sport, Galvin Green, Houdini, Pelle P och Stutterheim. Varumärkena representerar en bredd inom branschen, med expertis inom vitt skilda sportfält, från golf till ridsport.

–Det finns inte längre några gränser mellan sport och mode, idag är sport mode. I det här projektet har studenterna samarbetat med sportföretag verksamma inom ett brett spektra inom sportfältet. De har undersökt funktion och hur sport och design kan förenas. Genom att lägga ännu mer fokus på design tror vi sportbranschen kan höja ribban i branschen ytterligare, säger Pär Engsheden, programansvarig för Modeprogrammet.

Sportpsyche.se

Modefilm och grafisk identitet av studenter i Visuell kommunikation 

Projektet är också ett samarbete med åtta studenter i Visuell kommunikation som har tagit fram en grafisk identitet för projektet som innefattar modefilm, lookbook i digital och tryckt form, webb, art direction och material till sociala medier.  

–Kursens resultat är en grafisk identitet som är en tolkning av modevärlden, där mode är sport och sport är mode. Kursens metod är samarbete. Mellan modemärkena och modestudenterna och modestudenterna och vk-studenterna. I detta samarbete har de övat på viktiga kunskaper för samarbete: att kunna driva ett projekt framåt, att vara lyhörd, att kommunicera inom gruppen och inte minst: att ha roligt tillsammans, säger Samira Bouabana, programansvarig Visuell kommunikation. 

Medverkande modestudenter 

Adam Swärd, Benedicte Eggesbø, Emma Wåhlin, Erik Olsson, Felicia Åström, Fo Phan, Jannica Hagfors, Jon Allensten, Sandra Saeidi, Sergio Castiglioni och Sofia Isdahl. 

Medverkande studenter i Visuell kommunikation 

Agnes Vannerus Lindblom, Carl Cavallius, Gabriel Fager Ferrari, Johanna Lundberg, Jonathan Jervelind, Kitty Schumacher, Sofus Nyström och Susanna Lycke.

Nyheter
Tack för i år!

Tack för i år!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera